Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Orrefors-camping

Vid sjön Orranäsasjön, ca 3km nordväst om Orrefors hittar du Orrefors-Camping. En mysig familjecamping i härlig miljö, som lockar med en stor fin badplats, kanotturer i dem campingegna kanoterna, fiske från land eller båt, ett parti minigolf eller bara ren avslappning vid tex otroligt fina solnedgångar över sjön.

I kiosken kan du handla dagliga varor och på den stora altanen finns det tillfället att äta nåt gott på kvällarna.
6 stugor, 50 elplatser för husvagnar eller husbilar som delvis ligger direkt vid sjön och stora ängar för tält med möjlighet till lägereld, bjuder på en trivsam vistelse för både gammal och ung. Såväl handikappanpassade ramper som toalett och dusch är en självklarhet på en camping tycker ägarna Romy och Chris, liksom alla hundägare är välkomna.

Det centrala läget i Glasrikets hjärta lämpar sig utmärkt för dagsutflykter till de olika världsberömda glasbruken i tex Orrefors, Kosta, Boda, Målerås eller Johansfors och även Kalmar, Växjö och Öland ligger inom en timmes körtid. Eller varför inte ett besök i Grönåsens älgpark som finns runt hörnet, i fall att man inte lyckas se en vildlevande älg i skogarna.

På hösten kan du plocka svamp direkt brevid husvagnen och även blåbär och lingon växer vart man än tittar. Ni är hjärtlig välkomna att upptäcka den vackra naturen runt Orranäsasjön mitt i Glasriket.

Vägbeskrivning
vid riksväg 31 mellan Nybro och Målerås 3 km nordväst av Orrefors

Dela:

SCR
First Camp
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!