Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 799 st

Rättviks Camping

Siljansringen bildades för 360 miljoner år sedan när en meteorit slog ned med en kraft som fick hela jorden att tappa andan. Såväl geologi som topografi är såklart starkt präglat av den händelsen och erbjuder i dag ett spännande och rikt landskap. I detta landskap på vid Siljans strand ligger Rättvik.

På promenadavstång från Rättviks centrum ligger Enåbadet. Campingplatsen ligger inbäddad i grönska längs Enåns slingrande vatten, ca 250 elplatser och 31 campingstugor. Vi har bokningsbara campingtomter med strand mot ån både för enstaka nätter och för hel säsong.

Vår stugby består av 48 självhushållstugor i varierande storlek, 2-8 bäddar, dusch och WC, de flesta med öppen spis/braskamin, flertalet är nyligen renoverade.

På anläggningen finns ett av Sveriges finaste STF Vandrarhem, med 104 bäddar.

I anslutning till campigreception finns den nya simhallen med 25 meterspool, bubbelpool, relax, barnpool, solarium och bastu.

Under sommaren finns minigolf, turer med häst och vagn, spelhall, bollplan, kanot och cykeluthyrning, lekpark och ledarledda barnaktiviteter. Eget Midsommarfirande på Campingen.

I anslutning till reception och simhall finns vår butik/kiosk som under sommaren alltid har färska frukostfrallor, och ett brett sortiment av t ex mejeri, kött, bröd, godis, glass och snacks.

På anläggningen finns trådlöst nätverk.

I Rättvik finns det unika Dalhalla med konserter hela sommaren, bowlinghall med gym och restaurang, travbana, golfbana, sommarrodel, långgrund sandstrand, långbryggan, go-cartbana, tunnbrödsbageri, slalombacke, fina skidspår, bandyhall, springkällan, styggforsen, MTB-vägar och motionsspår. Årligen genomförs evenemang som Classic Car Week, vår och höstmarknad, midsommarfirande och Musik vid Siljan i Rättvik, Trädgårdsmässa, Siljan Snowshoerace och mycket, mycket annat.

Välkommen till Rättvik!

SCR

Dela:

SCR
First Camp
Körunda Golf & Konferenshotell
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!