Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 875 st

Liens Camping

Välkommen till Liens Camping i Riddarhyttan. Campingplatsen vid den vackra sjön Lien i Bergslagens hjärta. Här kan du semestra året om för en längre eller kortare tid. Välj mellan att campa vid sjön, i den glesa skogen eller uppe på ett öppnare område med större platser. Vi har även en samlingslokal med sovloft för större sällskap, föreningar, företag, skolklasser etc.

Stugor hyrs ut året runt, ett alternativ för dig som föredrar enklare boende med dusch och toalett i närliggande servicehus. En av stugorna ligger på en liten ö, med spång över till campingen och egen brygga men längre till toalett och dusch.

Här njuter vi av naturen och här kan man fiska ädelfisk omgiven av vacker bergslagsnatur och plocka vad skog och mark bjuder - och det brukar vara rejält. Paddla kanot på Lien och ströva på tallhedarna, spela minigolf och tennis. Kanske en ridtur på islandshäst i den vackar naturen?

I campingens omgivningar finns flera intressanta sevärdheter, bl a Röda Jorden som har 2000 år gamla järnframställningsplatser och därmed är en av landets äldsta. Bastnäsfältet som är en av världens mest mineralrika platser med ca 40 olika mineraler. Mineralen Cerium upptäcktes just i Bastnäsfältet 1803. Geologislingan är något för den mineralintresserade.

Trådlöst internet finns att tillgå gratis på stora delar av campingen för dig som har dator med trådlöst nätverkskort. En servering med lite ätbart har vi numera i anslutning till receptionen.

Välkommen till naturen i Västmanland!

SCR

Dela:

SCR
First Camp
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!