Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Ängskärs Havscamping

Alldeles vid havet. Läget är perfekt. Du bor på en egen liten halvö, i lä av skogen men ändå alldeles vid havet och med bara några steg är du ute på de solvarma klipporna eller nere vid den långgrunda viken med sandstrand.

Naturen inpå knutarna
Redan på själva campingplatsen märker du hur naturnära du bor och på ett par minuter når du de två naturreservaten Ängskär och Bondskäret, kända bla för sina gnuina och vackra kusttrakter och ett flertal orkidé arter som t. ex Adam och Eva. På utmärkta stigar tar du dig lätt igenom naturen och du ser t. o. m kanske en havsörn.
Sol & bad, fiske och mycket mer...

Givetvis lockar havet med sol och bad, och en båt- eller kanottur. Du kanske provar fiskelyckan som du sedan halstrar på våra grillplatser, spanar in några sälar eller bara njuter av stillheten vid havet.
Hållnäshalvön, Vallon bruk och små genuina kuststäder.

Då du blir sugen på en upptäcksfärd så ligger Hållnäshalvön framför dina fötter. Här hittar du de små fiskehamnarna, en del med rökerier där doften av nyrökt böckling kittlar. Här finns rikligt med lämningar från vikinga- och medeltiden och det finns en omväxlande och intressant natur att beskåda.

I NO Uppland ligger Vallonbruken tätt inpå varandra och ett av de största och mer välkända, Lövstabruk, ligger så gott som granne och har ett alldeles eget Barnens Bruk. men du kommer även att besöka några andra som var och ett kan visa upp sin historia. Bruksorterna arrangerar även en rad olika evenemang under sommarmånaderna. Vad du än väljer så finns vår kunniga, vänliga och hjälpsamma personal på plats och i vår egen lilla turistinformation har vi foldrar, kartor och broschyrer med flera spännande upptäcksfärder.

SCR

Dela:

SCR
First Camp
Snälltåget
MTRX 20
Sommarbanner Snälltåget
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!