Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 707 st

Getnö - Lake Åsnen Resort

Getnö Gård är en turist- och konferensanlägging i Småland med fullständig service. Ladugården är en ombyggd servicebyggnad med reception, gårdsbutik, café, restaurang, informationsrum, pub, konferenslokaler och ett eget gårdsmuseum. På våra öar finns det 17 fritidsstugor för uthyrning och en 3-stjärning naturcampingplats. Aktiviteter finns det många att välja bland; sportfiske, kanoting och cykling.

Sportfiskecentrum:
Getnö Gård är ett sportfiskecentrum i sjön Åsnen (155km2), en fiskrik sjö med god tillgång på gädda, gös, abborre, ål och ett 20-tal vitfiskar. Fiskemetoder är spinnfiske, trolling, pimpel, mete och flugfiske. Dessutom finns ett ”put-n-take” –vatten med regnbågsforell och karp. Våra fiskeguider kan hjälpa Er med såväl fiskemetoder såväl som de bästa fångstplatserna. Getnö har fiskebåtar och fiskeutrustning till uthyrning.

Kanotsafari:
På Getnö Gård finns en komplett kanotcentral, med Inkas kanadensare och all utrustning som en kanotist behöver. Vi erbjuder kanot och kajak-uthyrning i vackra ”Värendsleden”, en kanotled på 120km som sträcker sig från Asa i norr tilll Fridafors i söder. Sjön Åsnen är den största sjön i Mörrumsånsvattensystem. Vi erbjuder kanotpaket med olika turförslag, allt från weekendturer till två veckorsturer. Naturupplevelsen är allra bäst från kanoten.

Cykling:
Vi har ett tjugotal turcyklar för uthyrning till de vackra skogsvägarna längs Åsnens strand. Banvallsleden och Åsnen-Runt är exempel på cykelleder i området.

Logi:
Getnö Gård erbjuder 17 fritidsstugor för självhushållning med olika komfortgrad och storlek; Från 2bäddar(12m2) till 14bäddar(200m2) och från moderna nybyggda stugor till renoverade torp. Stugorna ligger naturskönt och avskilt med tillgång till egen bad- och båtbrygga. En del stugor har egen bastu eller tillgång till närliggande bastu. 2 helt nya stugor har byggts 2007.

****-naturcamping, vackert belägen vid sjön Åsnen strand
Vackert belägen intill stranden ligger vår 4-stjärniga naturcamping på gräsbevuxen skogs-och ängsmark med 150 generöst tilltagna platser. Varje plats har sin egen lägereld- och grillplats. Upplev den vackra naturen längs med våra strövstigar 3-4-5 km. Dessutom finns det möjlighet till flera aktiviteter på området bl. a beach-volleyboll, boule, varpa, tennis och minigolf
Ett nytt servicehus byggdes 2010.

SCR

Dela:

SCR
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!