Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 707 st

Mjölknabbens Camping

Välkommen till Mjölknabbens Camping i Småland. En liten lugn familjecamping i ett naturskönt område.

Mjölknabbens Camping är belägen vid Åsnens strand på Sirkön med dess underbara natur. Runt campingen finns det betesmark, ängsodlingar och blandskog.

Campingområdet är på 25000 m2 och har en strandlinje på 250 meter. Campingen ligger på en sluttning mot sjön och är byggd i 3 etager, där det finns 50 platser varav 36 med el. Mjölknabbens Camping är en lugn och harmonisk plats för att varva ned kropp och själ.

I servicehuset finner du WC, duschar, disk och kokmöjligheter, tvättmaskin och torktumlare. Det är 14 km till livsmedelsaffär, bank och post. Det är 35 km till Växjö och 25 km till Tingsryd.

Varför inte hyra en båt och ge sig ut på en underbar fisketur i en av alla vikar. Här finns gott om fisk. Det finns bland annat: gädda, gös och aborre. Vill du inte ro så har vi motorer. Eller hyr en kanot för att uppleva Åsnens underbara ö-värld. Här finns gott om sjöfågel som bland annat: storlomm och fiskgjuse. Därför är en del av öarna fågelskyddade under sommaren.

Vår båt- och gästhamn nyttjas på senhösten och vintern av fågelskådare. Då matas nämligen havsörnar utanför campingen. Har man tur kan man se omkring 20 havsörnar samtidigt.

En fin liten badplats finns på området. Badplatsen är långgrund med sandbotten och är mycket barnvänlig. Ca 75 meter utanför badplatsen finns en flytbrygga på 15 kvadratmeter uppankrad.

På morgonen väcks ni av småfåglarnas glada sång. På kvällen kan ni sitta och grilla vid en av våra eldstäder. Höra storlommen ropa över sjön och njuta av lugn och stillhet.

SCR

Dela:

SCR
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!