Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 656 st

Nordländer i Åby Camping-Kanoting-Fiske-Logi

En liten, mysig och personlig bedriven campingplats med egen kanot- och roddbåtuthyrning direkt vid Helgasjöns norra spets i Åby, brevid Sveriges sydligaste sluss, byggd 1887, 25 km norr om residensstaden Växjö i hjärtat av Småland.

Det finns 20 platser för husvagn, husbil, bil och tält därifrån 10 för elanslutning, dessutom varmdusch, toalett och en allmän lägereldplats, rum med kök för egen hushåll, bed and breakfast. Den som inte är intresserad av stora campingplatser hittar ett alternativ hos oss.

Nordländer i Åby bedriver utöver campingen en välutrustad kanotcentral. Här kan man hyra kanot, kajak, fiskebåt, 10 eller 20 manna storkanot, även campingutrustning som 8-mannatält, campingkök, kanotvagn m.m. Ni kan välja mellan dagsturer, 2-5 dagars flod-sjörundturer och veckoturer.

Åby är därmed en idealisk utgångspunkt för kanot-cykel- och vandringsturer. Med bilen kommer man snabbt till Glasriket, till Möbelriket i Lammhult, Älgparken i Kosta, Astrid Lindgrens Värld eller till Växjö, residensstaden med 58 000 invånare.

Vägbeskrivning
I Åby, 25 km N Växjö, mellan väg 30 avtag i Ör och väg 23 avtag i Sandsbro.

Dela:

SCR
First Camp
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!