Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 220 st

Sámi Siida - Márkanbáiki

Pris per person från 180:-

Inträdesavgift till sameviste med renar som inkluderar guidad tur

Márkanbáiki är ett nordsamiskt begrepp och betyder samlings- eller marknadsplats, och den här platsen är ursprunget till byn Jukkasjärvi och ett utmärkt dagsbesöksmål. Bures boahtin Sápmái – Välkommen till Sápmi!
I vårt utställningsområde kan du lära dig om samernas kultur, traditioner, det nomadiska levnadsättet och de renskötande samernas historia. Dessutom kan du titta på konst och njuta av det vackra landskapet.
Våra mest uppskattade följeslagare, renarna, befinner sig på bete här vid Torneälvens strand och det är en fantastisk upplevelse att kunna komma dem så nära och mata dem.
Den guidade turen är ett perfekt tillfälle att få en djupare inblick i vår kultur och näringar. Våra skickliga guider kommer leda dig genom området, dela med sig av sina kunskaper och personliga berättelser, och gemensamt mata renarna med dig!
I Café Sápmi, vår stora restaurangkåta med eldstad i mitten, serverar vi traditionell samisk mat med modern twist. Renkött och fisk är viktiga delar i den samiska matkulturen som handlar om ren smak, kvalité och god omsorg om djur och natur. Så varför inte runda av ditt besök med en lokal matupplevelse?
Vi påstår att vi serverar världens bästa suovas; alltså traditionellt lättsaltat, kallrökt renkött skuret i tunna skivor som steks och serveras med samisk glödkaka. Att sedan njuta av en kopp kokkaffe blir som pricken över i:et. Vi erbjuder även bäriga fikabröd, kaffeost och förfriskningar.
Vill du få med dig ett minne hem från din vistelse hos oss kan du besöka vår hantverksbutik där du hittar unika produkter och fina gåvor. Vi väljer endast ut det bästa från den lokala slöjden, duodji. Du kan bland annat hitta renfällar och horndesign, samiska silversmycken och till och med lassolinor.

Naturens Bästa

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Körunda Golf & Konferenshotell
Kustvägen
MTRX 20

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!