Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 135 st

Sámi Siida - Márkanbáiki

Pris per person från 180:-

Inträdesavgift till sameviste med renar som inkluderar guidad tur

Márkanbáiki är en lättillgänglig och levande mötesplats i Jukkasjärvi för besökare från när och fjärran som vill uppleva Sápmi med alla sina sinnen. Kom riktigt nära renar, promenera genom utomhusutställningsområdet och smaka på traditionell samisk mat i charmiga Café Sápmi. I vår hantverksbutik finner du säkert något speciellt föremål som du kan köpa som minne hem från ditt besök.
Márkanbáiki är ett nordsamiskt begrepp och betyder samlings- eller marknadsplats, och den här platsen är ursprunget till byn Jukkasjärvi och ett utmärkt dagsbesöksmål med stora öppna ytor. Bures boahtin Sápmái – Välkommen till Sápmi!
Upptäck området på egen hand och i din egen takt. I våra friluftsutställningar kan du lära dig om samernas kultur, traditioner, klädsel, redskap, det nomadiska levnadsättet och de renskötande samernas historia. Dessutom kan du titta på konst och gå med snöskor längs vår korta natur- och kulturstigsslinga och njuta av det vackra landskapet. Lekplatsen Mini Sápmi bjuder in till lek och lärande, perfekt för nyfikna barn.
Våra mest uppskattade följeslagare, renarna, befinner sig på bete här vid Torneälvens strand och det är en fantastisk upplevelse att kunna komma dem nära och mata dem. Renen är anpassad till ett liv i kyla och snö och det finns mycket intressant fakta om den majestätiska renen som kommer att överraska dig och ge dig ny kunskap.
I Café Sápmi, vår stora restaurangkåta med eldstad i mitten, serverar vi traditionell samisk mat med modern twist. Renkött och fisk är viktiga delar i den samiska matkulturen som handlar om ren smak, kvalité och god omsorg om djur och natur. Så varför inte runda av ditt besök med en lokal matupplevelse i härlig miljö?
Att sedan njuta av en kopp kokkaffe blir som pricken över i:et. Vi erbjuder även bäriga fikabröd, kaffeost och förfriskningar.
Vill du få med dig ett minne hem från din vistelse hos oss kan du besöka vår hantverksbutik där du hittar unika produkter
och fina gåvor. Vi väljer endast ut det bästa från den lokala slöjden, duodji. Du kan bland annat hitta renfällar och horndesign, samiska silversmycken och till och med lassolinor.

Naturens Bästa

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!