Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 457 st

Nordens Ark

På Nordens Ark möter du vilda hotade djur i en storslagen skär­gårdsmiljö vid Åbyfjorden i Bohuslän. Hos oss lever ett åttiotal arter som trivs i vårt klimat. Här finns exempelvis snölepoard, amurtiger och amurleopard, men även varg, lo och gamla nordiska lantraser. Du kan också se hotade fåglar och groddjur.

Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge ut­rotningshotade djur en framtid. Vi bedriver avel, forskning och utbildning. En del av djuren sätts ut i sin naturliga miljö. Vi med­verkar även i internationella bevarandeprojekt.

Året runt pågår aktiviteter i parken. Du kan träffa våra djurvår­dare och vara med när djuren får mat, eller titta in i foderköket och lära dig mer om vad djuren äter och hur vi aktiverar dem. För barnen finns också pyssel och lekar. Programmet varierar under året.

Nordens Ark finns på Åby säteri som har anor från 1300-ta­let. På det 383 hektar stora säteriet finns även vandringsleder och en av Bohusläns största hällristningar.

Vi har restaurang och caféer. Det finns också rastplatser där du kan äta medhavd matsäck. Hotell Nordens Ark erbjuder olika paket med boende och aktiviteter.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Snälltåget
Körunda Golf & Konferenshotell
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!