Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 075 st

Börjessons

Välkommen till Göteborg – porten mot Västerhavet!
Göteborgs är en stad präglad av sin närhet till havet. Som gäst hos oss kommer du ännu närmre stadens ursprung. Med utgångspunkt från Lilla Bommen – mitt i stan – avgår våra skärgårdsbåtar ut till alla de klassiska resemålen: Vinga, Marstrand, Nya Älvsborgs Fästning eller varför inte en skärgårdskväll i skaldjurens tecken? En del av kryssningarna tar en hel dag medan vissa bara tar ett par timmar. En tur ut till Nya Älvsborgs Fästning kan vara allt från någon timma till en hel dag – hela ön med alla dess aktiviteter står till din tjänst.

På Nya Älvsborgs Fästning kan du koppla av på stranden, konferera ostört, festa i Kurtin V, tävla i lagkamp och i Fångarna på Älvsborg eller bara njuta en Fästningsöl i kvällssolen.

Om du kommer som privatperson eller tillsammans med arbetskamrater spelar mindre roll, här finns något för alla. Från det lilla sällskapet till aktiviteter för 2000 personer.

På fästningsön och på Marstrand har du även chansen att vara med om en guidad tur utöver det vanliga. Professionella skådespelare i tidstypiska kläder tar med dig på en tidsresa. På Marstrand träffar du societetsdamen Beatrice von Rosen, baderskan Tilda Bäckström och hovfotografen Aron Jonason. De visar dig hur livet kunde vara när Oscar II var på besök i badorten. Ute på Nya Älvsborgs Fästning träffar du fångarna Stina Greta och Karl Oskar. Och så prästfrun samt den virrige kommendanten.

Dela:

Snälltåget
SCR
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!