Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Båten ISA af Lygnern

ISA af Lygnern "miljöångbåt"

Visit Lygnern, en båtluff runt Lygnern bjuder på mängder av sköna sommarupplevelser och storslagen natur. Möt upp vid bryggan i Sätila - där ligger Isa af Lygnern förtöjd i ett orört område i Västra Götaland där ekoturismen möter natur, människor och vår kulturhistoria.
Med ISA af Lygnern kommer du lätt och bekvämt ut i natursköna Lygnern och kan från sjösidan uppleva den vackra trakten samt besöka sevärdheter och platser som finns i anslutning till sjön.
Vi har turer till det vackra Ramhultafallet, Marks högsta vattenfall & Naturreservat. Där det går med fördel att vandra tillbaka till Sätila, eller åka ISA af Lygnern tillbaka om man vill eller tvärtom.
Följ med på våra ISA-turer för allmänhet, kvällskryssningar eller turer runt hela sjön - varför inte chartra båten för privata tillställningar.

En resa bakåt i tiden in i framtiden!

Mellan 1890 och 1921 fanns ett ångfartyg vid namn ISA som trafikerade sjön Lygnern från Sätila till Fjärås. Det var det naturliga sättet att åka till Göteborg, först båt till Fjärås och sedan tåg till Göteborg.
Affärer och näringsidkare i Lygnerns omnejd fick sin försörjning av varor och annat med ISA. Det har funnits mycket resonemang i bygden om möjligheten att åter få uppleva en färd med ISA på Lygnern. Därför har en ny båt har tagits fram och återskapats med en elmotor och intresset har varit stort från många olika håll.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!