Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 073 st

Vikingaleden

Skicka e-post

Föreningen Vikingaleden

0533-303 20073-039 49 95

Värmlands Vikingacenter, Byälvsvägen 1
661 95 Värmlands Nysäter

Värmlands Vikingacenter i Nysäter har en omfattande basutställning om vikingatidens vardag för tusen år sedan, med hantverk, seglatser, handel, kolonisation och plundring. Under tiden ca 800-1100 var människor från Norden i rörelse från Nordamerikas kust i väster till Centralasien i öster och deras kontakter kom att forma de länder som vi känner som Danmark, Norge, Sverige, Finland och Island. Vid Värmlands Vikingacenter möter besökarna dåtidens människor genom både handlingar och berättelser, inte minst om den rikt befolkade gudavärlden med asakungen Oden i spetsen.

Nära till ligger också den lilla vikingabyn Gladhem nere vid Byälvens strand. Där har också vikingaskeppet Glad av Gillberga sin hemmahamn. Skeppet är byggt i Nysäter efter förlaga från Danmark. Det är 17,5 meter långt, ca 3 meter brett, har plats för 26 roddare och är en verklig snabbseglare, med erfarenheter av såväl Vänern som Nordsjön och Atlanten. Från och med sommaren 2020 finns också vikingabåten Thor Viking i flottan. Den är 6,5 meter lång och har plats för sju personer.
Vid Värmlands Vikingacenter finns en liten souvenirshop och dessutom Café Vikingen för den som är sugen på lekamlig njutning.

Dela:

SCR
The Viking Museum
Sommarbanner Snälltåget
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!