Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 641 st

Åfors Glasbruk

Åfors Glasbruk

0481-342 74

Glasbruksvägen
361 94 Eriksmåla

Välkomna till Åfors, en av Glasrikets mest spännande miljöer. Här har Bertil Vallien, Ulrica Hydman-Vallien och Ludvig Löfgren sina ateljéer. I Fina Stugan visas konstglas från dem alla tre. Under sommaren kan du även ta en fika på mysiga Café Liva.

I Åfors som grundades 1876 är den fina bruksmiljön väl bevarad. Hyttan är ombyggd, men ligger på samma plats som tidigare och den vackra disponentbostaden vid ån finns kvar. Åfors är ett utav Kosta Bodas glasbruk.

Idag verkar formgivarna Ulrika Hydman Vallien, Bertil Vallien och Ludvig Löfgren i Åfors. Deras senaste alster visas upp både i den gamla glasmästarbostaden ”Fina Stugan” och i utställningshallen i anslutning till butiken där du handlar Kosta Boda produkter till fabrikspriser.

Hyttan i Åfors är i full gång och är öppen för besökare året runt. Sommartid kan du även ta en fika på mysiga Café Liva. Åfors är även känt ifrån Lasse Hallströms film ”Mitt liv som hund” som delvis spelades in här.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!