Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 101 st

Orrefors Glasbruk

Orrefors Kosta Boda

0481-340 00

Flygsforsvägen 2, Glasbruksområdet
380 40 Orrefors

Orrefors kännetecknas av tidlös design och ett klassiskt formspråk med enkla och klara linjer. Redan tidigt knöt Orrefors till sig konstnärer för att säkra det som idag blivit ett världskänt formspråk. Namn som Simon Gate och Edward Hald har blivit legendariska. Nu visas återigen Orrefors historiska glas i utställningshallen.

I dag bär formgivare som Ingegerd Råman, Lena Bergström, Martti Rytkönen och Erika Lagerbielke den stolta formgivartraditionen vidare och man skapar modernt och stilrent glas. I Kristallshoppen handlar man Orreforsglas till fabrikspriser och hyttan är öppen för besökare. Sommartid finns det möjlighet att själv prova glasblåsning.

Bruksområdet i Orrefors är en riktig kulturmiljö med anor från 1700-talet då man drev järnverk här. På området hittar man Gästvillan som fungerat både som chefsbostad och representationsvilla, Äppelträdgården, Hammarsmedjan och den spännande utställningshallen av Bengt Gate där man visar Orrefors historiska samlingar. På hyttområdet finns även Orrefors Värdshus, presentbutiken Skattskrinet samt Delikatesshuset som säljer lokalproducerade matprodukter.

Dela:

SCR
Skansen
MTRX 20
Sommarbanner Snälltåget
Äventyrsbanan Stockholm

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!