Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Carlskrona Golfklubb

Carlskrona GK är Sveriges 3:e äldsta klubb, bildad redan 1906, men det var först 1955 som verksamheten hamnade mitt ute i den vackra Blekingska skärgården på Almö. Trots läget mitt i skärgården är det fast förbindelse till ön och endast 4 km från E22, mitt emellan Karlskrona och Ronneby.

Förutom en vacker och välskött bana kan man erbjuda logi i form av 4 stugor i "Runes Stugby" och i "Selmas Hus". Totalt 28 bäddar. I anläggningen finns också ett välutrustat konferensrum för upp till 34 sittande deltagare.

Möjligheter till spel på en trevlig korthålsbana med 7 hål mellan 40-95 meter finns. Klubben har en egen brygga i anslutning till restaurangen och artons green, där det är tillåtet att lägga till. Möjlighet till hyra av golfbil finns.

Den förstklassiga 18-hålsbanan är känd för hög kvalité och erbjuder en trevlig klubbhusanläggning med restaurang, shop och bra träningsmöjligheter på den nyrenoverade rangen.

Banan är av parkkarraktär och inte särskilt svårspelad. Från nästan alla hål har man någon form av vy över havet. När det blåser kan det vara tufft. Hål nr 15 är banans signaturhål, ett kort par 3 där man står högt upp med utsikt över till grannön. Hål 3, 7 och 16 skulle också kunna ställa upp i tävlingen "Sveriges vackraste hål".

Banan ligger i ett naturreservat och gränsar till Hjortahammar, som är en gammal kulturbygd med rika lämningar från tidig järnålder. Det finns gott om badplatser runt om på ön, ett par av dem på bekvämt avstånd från banan. Båtburna gäster kan tas emot vid klubbens egen brygga och husvagnar och husbilar är välkomna till en särskild uppställningsplats nära 1:ans tee.

Unna er en behaglig golfupplevesle på Almö!
Välkomna!

Vägbeskrivning
Vid E22, mellan Karlskrona och Ronneby, vägvisare "Golfbana" 5 km söderut mot Hasslö.

Dela:

SCR
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!