Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 521 st

Täby Golfklubb

18 hål. Par 72. Slope: H 23,0, D 23,8. Kuperad skogsbana, delvis seaside utmed Vallentunasjön. Off. hcp.

Banan byggdes under åren 1969-1972. Arkitekt var Nils Sköld, en av den tidens bästa Svenska banararkitekter. Hans ambition var att skapa en bana helt efter naturens egna förutsättningar. På så sätt skapades en karaktärsfull men relativt kort bana. Banan ställer trots sin begränsade längd, 6117 meter från vit tee, stora krav på spelaren. Den som spelar banan bör vara förberedd på bl.a. alla sorters lutande lägen samt en del utmanande puttar.

Banan är mycket vackert belägen runt Vallentunasjöns västra strand i ett ostört område av typisk Roslagskaraktär. Trots att banan är belägen endast ca 25 minuter från Stockholm City finns inga spår av exploatering, motorvägar etc.

Vägen till klubben har funnits sedan bronsåldern. Den kan möjligen på grund av sin sträckning vålla viss frustration, men den är av kulturhistoriskt intresse och får inte ändras. Beläggningen är dock av modernare sort och trots alla kurvor tror och hoppas vi att ni efter ett besök hos oss tycker att resan var mödan värd.

Välkommen till Täby Golfklubb!

Dela:

Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!