Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 456 st

Copperhill Mountain Lodge

Copperhill Mountain Lodge är ett alpint, förstklassigt designhotell, på 730 meters höjd i Åre-Björnen. I en arkitektur av världsklass samlas njutning för alla sinnen, med magnifik utsikt över fjällvärlden och direkt närhet till backar, aktiviteter och vildmark.

De 112 rummen och sviterna är varmt inredda, i modern design och rustika material. Merparten har balkong eller terrass, med fantastisk utsikt mot fjällvärlden.

Spa-avdelningen Level är en exotisk helhetsupplevelse med pool, bastu och gym. Specialiteten Samezen är en samiskt inspirerad spabehandling, med björkolja och varma stenar, i behandlingsrum utformade som samiska kåtor.

Hotellet har två restauranger och två barer:
- Niesti, à la carte restaurang
- Coppermine Co, backrestaurang och afterskibar
- Fireside, loungebar i lobbyn

Hotellet är säkerhetsklassificerat enligt Safehotels program och på plats finns även helikopterservice, skidlift, skiduthyrning och aktiviteter.

Den moderna arkitekturen är ritad av amerikanen Peter Bohlin – känd för att ha skapat Bill Gates privata hem. Byggnaden uppförs i trä och natursten, med inslag av glas och metall. Interiören karaktäriseras av stora öppna ytor, rustika material och panoramafönster mot fjällvärlden. I hotellets hjärta ståtar den 32 meter höga öppna spisen, belagd med skiffer från jämtländska Offerdal. Lokala influenser och den historiska kopplingen till platsen, främst Åreskutans era av kopparbrytning och den samiska kulturen, genomsyrar den i övrigt moderna inredningen.

Vägbeskrivning
Hotellet ligger i övre delen av Åre-Björnen, 2 km från Åre-Björnens centrum.

Choice Hotels

Dela:

SCR
Snälltåget
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!