Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Grythyttans Gästgivaregård

Grythyttans Gästgivaregård
Kom in till oss på Grythyttans Gästgivaregård och känn historiens vingslag från 1641 när gästgiveriet uppfördes på order av Drottning Kristina. Allt sedan dess har Gästgivaregården och dess arv vårdats ömt. Mitt i allt det, så möts ni som gäst även av nutid och framtid – i maten som våra kockar skapar, i våra högst personligt inredda rum, vinkällare och bar. Här kan ni njuta av mat och dryck som utmanar era smak- och doftsinnen.

Logi
Det som en gång var byns bank, skräddare och privata gårdar är numera delar av Gästgivaregården. Vi huserar i 22 olika byggnader och innehar 54 individuellt designade rum där varje rum har en egen stil, ett eget namn och gedigen historia. Älskar ni dessutom vackra och ombonade tapeter är detta hotellet för er.

Möteslokaler
Konferera i en historisk miljö med moderna möteslokaler, njut av ett kök som är tongivande i det svenska mat- och vinlandskapet, personliga hotellrum och ett gott värdskap. Hos oss har ni möjlighet att abonnera hela Gästgivaregården vid behov av enskilda eller sekretessbelagda möten. Vår personal finns till för att ni ska trivas.

Mat och dryck
Vi älskar mat! Hos oss står den goda maten och drycken alltid i centrum. Hos oss är helheten och upplevelsen av mat och dryck i kombination med miljön den serveras det viktigaste. Endast de bästa råvarorna används i både nyskapande såväl som klassiska rätter, vackert upplagda och serverade. Oavsett årstid och maträtt kryddar vi alltid med mycket kärlek.

Specialiteter och aktiviteter
På Grythyttans Gästgivaregård har ni all möjlighet till att gå ner i varv för att njuta och vila. Slå er ner i salongerna med en bok ni velat läsa länge, gå på vinkällarvisning eller bara njut av ett utsökt vin i vår Bordeauxbar. Här kan ni njuta av många ting, som lite egen tid i vår relaxavdelning med två olika bastur samt kallbad.
Här kan ni strosa genom byn och besöka Måltidens Hus i Norden som idag är ett unikt centrum för mat och dryck i kombination. Husets ursprung bottnar sig från världsutställningen i Sevilla 1992. Här kan ni besöka Nordens enda kokboksmuseum och den Gastronomisk teatern.

Hitta hit
Från Stockholm: Kör E18 mot Örebro och välj sedan väg 50 mot Falun. Efter ca 25 km väljer ni väg 244 mot Grythyttan. Fortsätt efter denna väg i ca 45 km. Framme vid Grythyttan svänger ni vänster vid Direkten. Fortsätt efter Lokavägen tills du ser skylten ”Gästgivaregård”, där svänger du till höger och tar sedan första gatan till höger.

Från Oslo/Göteborg: Kör E20 eller E18 mot Stockholm och Örebro. Väljer ni E20 svänger ni av vid Laxå vänster in på väg 205. Sedan följer ni väg 205 tills ni kommer fram till Grythyttan. Väljer ni E18 svänger ni av vid den stora rondellen i Karlskoga mot Hällefors, se nedan.

Från Karlskoga: Karlskoga ligger utefter E18. Här svänger ni av mot Hällefors i den stora rondellen. Följ väg 205 mot Grythyttan, efter drygt 4 mil är ni framme i Grythyttan. Fortsätt över järnvägen tills ni ser skylten ”Gästgivaregård”, där svänger ni till vänster och tar sedan första gatan till höger. Nu är ni framme vid Grythyttans Gästgivaregård.

Countryside HotelsSvanenSvenska MötenVisita

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård
Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!