Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 090 st

Funäsfjällen - på riktigt!

Funäsfjällen är skidområdena Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget och Tännäskröket. Men också längdparadiset Bruksvallarna, och byarna Funäsdalen, Fjällnäs och Messlingen. En fjälldestination med riktig fjällkänsla i västra Härjedalen.

Med de höga fjällen, den djupa natursnön och den långa säsongen. Här finns 35 liftar och 134 nedfarter på ett skidpass, vilket är flest nedfarter på ett skidpass i Sverige. Lägg till barnområden och äventyr av hög klass och du har flera kompletta skidområden inom en destination.

Längdåkningen i Funäsfjällen är kanske världens bästa, eller vad sägs om 300 km preparerade längdspår? Här finns även ett mäktigt skoterleds system som erbjuder 450 km preparerade leder. När andra bygger vinterfabriker med konstgjord snö gör vi allt för att erbjuda äkta fjäll. Här finns allt för en aktiv vintersemester, men utan trängsel och stress. Vi lovar att här finns utrymme för att uppleva och leva. Så där som livet borde vara.

Skidglädje för just dig
Om du är erfaren kan du släppa på och njuta av carvingsvängarna. För dig finns även massor med lättåtkomlig offpist, och många branta svarta pister. Helikopterlyft, puckelpister och Funparks ger utmaningar för alla.Om du är lite mindre erfaren har du många och stora områden att upptäcka.Om du reser hit med mindre barn eller är nybörjare själv kan vi lova stora ytor. Alla kan koncentrera sig på att komma underfund med glädjen att åka skidor utan att trassla in sig i andra. Det finns många pister med lagom lutning, så att du steg för steg kan lära dig tekniken. Åkglädjen och vyerna över de höga fjällen runt om dig, delar du med alla andra redan från första svängen.
Boka smart och spara tid och pengar.

Ett gott råd är att boka skidskola och utrustning i god tid så att allt finns på plats när du kommer hit. Tänk också på att beställa skidpass när du bokar boende så har du möjlighet att köpa Fjällpass till ett mycket förmånligt erbjudande.

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!