Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 733 st

Amalias Hus Hotel i Gränna

Precis vid infarten till Gränna stad ligger Amalias Hus Hotel i Gränna. Alldeles vid den lummiga Södra Parken med det lilla vattenfallet.

Här började den fattiga änkan Amalia Eriksson baka polkagrisar för att försörja sig och dottern Ida. Året var 1861. Inte kunde hon väl ana att det skulle bli en av Sveriges största souvenirer. Hon står staty i parken utanför entrén.

Gården är från 1700-talet, då den tjänstgjorde som stadens södra tullstation, idag ett pietetsfullt renoverat och mycket komfortabelt hotell med kakelugnar och soffgrupper i varje rum eller svit.

Vare sig ni väljer att bo i Grefve Brahes Gemak, Idas Kök eller varför inte Amalias Kammare eller något annat kommer ni att känna historiens vingslag i en romantisk miljö man gärna dröjer sig kvar i.

Hjärtligt Välkomna!
Marianne o Bengt Larsson

Vinnare av Stora Turistpriset 2007 i regionfinalen för Götaland under temat – Den goda upplevelsen i turistföretagandet.

Historic Hotels of SwedenVisita

Dela:

SCR
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!