Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 070 st

Hotel Gyllene Uttern

Utanför Gränna reser sig en klassisk siluett – Gyllene Uttern - strategiskt belägen vid E4.

Midsommarafton 1933 invigdes första delen av Hotel Gyllene Uttern i Gränna. Gyllene Uttern uppfördes under 1930-talet av ryttmästare Gyllensvaan och kom att bli Sveriges första motorhotell. Gyllene Uttern utvecklades successivt från kaffestuga och bensinmack till slottsruin med eget vigselkapell, hotellrum och matsal. Här har det bjudits till fest av alla de slag. Ett av Sveriges mest populära vigselkapell finns hos oss. Förebild för kapellet, som byggdes på 30-talet, var slottskapellet på Läckö slott. Atmosfären och våra romantiska omgivningar har lockar brudpar från hela världen.

Hotellet har under 2000-talet omsorgsfullt renoverats med sin gamla charm väl bibehållen. Här finns idag en utbyggd vacker matsal med panoramautsikt, lobbybar med uteterrass en ny reception och renoverad kaffestuga. Hotellet har 51 hotellrum varav 4 sviter samt 5 stugor.

Njut av en weekend med en välkomponerad meny i vår nya vackra matsal med vidunderlig panoramautsikt över Vättern och Visingsö. Kombinera er vistelse med en runda golf eller bara njut av en stilla promenad utmed Vätterns strand. Sov gott i personligt inredda rum med Vätterutsikt och vakna till en välfylld frukostbuffé. I Gränna och på Visingsö väntar många upplevelser och aktiviteter. Omgivningarna bjuder på ett stort mångfald av kultur och naturupplevelser.

Hotel Gyllene Uttern är ett av tre hotell som ingår i Gyllene Uttern Hotel Group.

Vägbeskrivning
35 km N om Jönköping. Vid E4. 300 km från Stockholm och 180 km N om Göteborg.

Visita

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!