Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 090 st

Camp Ripan

Man brukar säga att det är lugnast i stormens öga. Så skulle man också kunna beskriva Camp Ripan, en anläggning mitt i den spännande staden Kiruna där de svenska, samiska och tornedalsfinska kulturerna möts. Här är det nära till allt – både stad och natur. Det betyder att du inte behöver välja. Här får du både och.

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här brinner för dig som är vår gäst. Vi vill ge dig det bästa Kiruna har att erbjuda när det gäller värdskap, komfort, mat, dryck, aktiviteter och upplevelser. Visste du att Kiruna är en försvenskning av det samiska ordet giron som faktiskt betyder ripa. Du som är vår gäst kan förvänta dig expertkunskaper om allt som har med Kiruna att göra.

Området runt Camp Ripan är en gigantisk upplevelsearena. Året runt kan du välja ur ett rikt utbud av aktiviteter. Följ med vår guide på en snöskotur i den gnistrande snön, ta skotern och besök det världsberömda ICEHOTEL, fascineras av det färgsprakande norrskenet, upplev midnattssolen eller varför inte lära dig mer om det dynamiska Kiruna; Stadens historia, arkitektur, gruvan, Esrange, samisk kultur och mycket annat. Här hos oss finns något för alla - både stora och små. På kvällarna samlas vi runt brasan i lobbyn och summerar dagens strapatser.

I Camp Ripans restaurang förädlas regionens fantastiska råvaror till delikata anrättningar. I vinkällaren lagras de viner som gifter sig bäst med smakerna på menyn. Som vår gäst, ser vi fram emot att få guida dig på en minnesvärd smakresa i det norrländska skafferiet. Vi vet nämligen att ingenting går upp mot gemenskapen kring en vällagad måltid.

Här på Camp Ripan är både exteriör och interiör skapad med omsorg och respekt. Design, färger och materialval har tydlig koppling till regionen och kulturen. Du bor bekvämt i rum med hög hotellstandard. Det unika med anläggningens boende är att hälften av våra rum har ett modernt minikök samt att alla rum har en egen entré. När du sätter nyckeln i dörren, är det nästan som att komma hem.

Välkommen till Camp Ripan – mitt i händelsernas centrum.

Naturens Bästa

Dela:

SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!