Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 642 st

Albert Vikstens Kojby

Bo som de gamla skogsarbetarna
Efter riksväg 84 i Hälsingland, invid Lassekrog Gästgiveri, ligger författaren Albert Vikstens säregna samling av gamla skogsarbetarkojor. Kojbyn består av ett stort antal autentiska kojor, tjärdal, kolmila, körredskap mm. En unik skapelse till den norrländske skogsarbetarens ära.

Levande historia
Intill gästgiveriet finns Albert Vikstens Kojby, ett stycke välbevarad historia från flottarnas och det tidiga skogsbrukets tid. Här kan du själv uppleva forna tiders vildmarksliv och leva ett tag i en äkta flottarkoja med granrisklädda britsar och öppen eld.

Albert Vikstens Kojby är ett minnesmärke över de primitiva villkor som gällde för forna tiders skogsbruk. Här finns ett tiotal kojor bevarade, där flottare och kolare en gång bodde under långa perioder när de var ute på arbete. Kojorna har stampat jordgolv, hårda träbritsar att sova på och öppen eldstad med rökhål i taket.

Upplev gammal skogsarbetarmiljö
I mitten av Albert Vikstens kojby ligger Skogsmuseet och Flottningsmuseet. I dessa rejäla timmerbyggnader kan man hitta redskap och verktyg från forna tiders flottare och skogsarbetares vardag. Här och i Flottarkojan bredvid luktar det av gammalt trä och tjära och det råder nästan en andäktig stämning. Den idealiska platsen att glömma vardagen.

Ett urval av aktiviteter som komplement:
Forsfärd - Flugfiske - Bastu vid älven m m

Dela:

SCR
Snälltåget
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!