Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 539 st

Åkerby Herrgård

Mitt i det magiska Bergslagen ligger Åkerby Herrgård, vackert beläget vid Fåsjön, en av tre sjöar i Nora kommun. Här slår historiens vingslag från den tid då det bröts järnmalm i trakten.

Idag fungerar Åkerby som hotell och konferensanläggning för både konferensgäster och privatpersoner. Som gäst är det lätt att koppla bort vardagen och njuta av den vackra och rofyllda atmosfären.

På hotellet finns totalt 55 rum och från de flesta av rummen har du en bedårande utsikt över Fåsjön och Bergslagen.

Husets kock ser till att du som gäst njuter lika mycket av god mat och dryck som av omgivningar och atmosfär. Det finns olika middagsalternativ att välja mellan och du kan även få en picknickkorg att ta med på din upptäcktsfärd i trakten. Eller varför inte avsluta dagen med en vickning på strandkanten, i solnedgångens sken.

Vår anläggning består av en mängd byggnader för olika typer av arrangemang och utbildningar. Vi har även egen strand, upplevelsekåta för arrangemang, tillgång till svamp- och bärrika skogar, en äkta finsk rökbastu och mycket mer.

I närområdet finns Nora Golfklubb och Lindesbergs Golfklubb för dig som är intresserad av golf.

Runt Åkerby Herrgård finns en hel del sevärdheter. Bland annat:
- Ett av Noras mer annorlunda hantverk är den dagsfärska Noraglassen. Godare glass finns inte och heller inte hemligare recept - så se till att prova den!

- För dig som fascineras av rosor är Villa Sindoro, som ligger strax norr om Nora, himmelriket. I trädgården finns en omsluten rosengård som innehåller runt 450 olika sorters rosor, varav de flesta är av gammeldags slag.

- För att få känna historiens vingslag ordentligt kan en tur till Klacka-Lerbergs Gruvpark vara på plats. Gruvparken är 4 ha stor och där finns bland annat ett 30-tal gruvhål. Under sommaren spelas det även teater i gruvparken.

- I Nora finns även en Museijärnväg och här återfinns bland annat en normalspårig museibana med ånglok, rälsbussar och lokomotorer. Här finns en av Sveriges mest unika järnvägsmiljöer med bland annat landets första stationshus i Järle. Banans totallängd är 25 km.

Välkomna till oss på Åkerby Herrgård – möjligheternas mötesplats.

Dela:

SCR
Snälltåget
First Camp

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!