Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 100 st

Skålsjögården

Välkommen till Skålsjögården på gränsen mellan Hälsingland och Dalarna!

Skålsjögården ligger sju mil norr om Falun mitt i Finnskogsriket, stor natur, syrerik atmosfär och ett naturligt lugn med alla möjligheter till en upplevelserik och fin vistelse. Vi har unika möjligheter att skapa aktiviteter just för att vi ligger där vi ligger. Här är det nära till att göra saker ni faktiskt enbart kan göra hos oss - som är helt era egna när dagen är slut eller behöver ett avbrott.

Erfarenheten säger oss att våra gäster vill utnyttja Skålsjögårdens unika byggnader samt den omkringliggande naturen i kombination med det chosefria läget när de har önskemål om arrangemang av olika slag. Här fyller man år, här gifter sig älskande par, Skålsjögården är aktiviteter och arrangemang!

Här arrangeras tävlingar med många deltagare i skidspåren ena dagen och brödbakning för en grupp i den vedeldade bagarstugan nästa dag! Kanske i bjärt kontrast till skotersafari med guide i ett fantastiskt 100-mila ledsystem i snörika marker!

Anläggningen har följande kapaciteter:
- Logi för 60 personer i 30 rum.
- Restaurang med 88 platser och fullständiga rättigheter.
- Vandringsleder, naturstigar.
- Skidspår, elljusspår.
- Skoterleder och orienteringskartor.
- Rejält tilltagna omklädningsrum med dusch och bastu.
- Finsk rökbastu, badtunna.
- Eldpallkoja och bagarstuga.
- Källvatten direkt från källorna på Skålsjögården

Vad det handlar om är att nyttja de unika förutsättningar Skålsjögården har och vad du som vår gäst vill skall ingå i upplevelsen - arrangemanget.

- Att bada rökbastu är en alldeles speciell upplevelse, tag möjligheten när du är här!
- Att anordna en aktivitet vid den sprakande brasan i Eldpallkojan upplevs med alla sinnen och kan rymma många kompletterande aktiviteter.
- Att baka pizza eller bröd i bagarstugan där vi eldat upp den stora ugnen och serverar tilltugg till brödet! En gemensamhetsskapande aktivitet för 5 – 6 personer under bakningen och många fler i rummet intill på efterfesten vid bagarstugans öppna spis.
- Att vandra på våra underbara utmärkta vandringsleder och naturstigar eller att åka skidor på våra preparerade skidspår.

Välkommen som vår gäst önskar Elisabeth och Åke med personal.

Vägbeskrivning
Sju mil norr om Falun, 6,5 mil nordost om Rättvik, tre mil söder om Alfta / Edsbyn utmed riksväg 50, Bergslagsdiagonalen.

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård
Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!