Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 058 st

Hotell Torpa Pensionat

Hotell Torpa Pensionat är nu ett familjeägt litet hotell som det har varit ända sedan från seklets början. Sedan 1994 har pensionatet genomgått en total renovering och kan nu sägas att åter igen leva upp till sin forna tids glans. Då har både kungligheter och kända personer har tagit in på pensionatet för att uppleva riktig pensionatsanda och bada på det då mycket omtyckta havsbadet.

Sedan 1922 har Torpa varit pensionat, en av de ca 20 pensionat som fanns i Södertälje när staden var känd som badort med många sommargäster mestadels från Stockholm. Under åren har många gäster vistats på Torpa, bl a Sigge Fürst och Wilhelm Moberg för att nämna några. I salongen satt fina äldre damer livligt konverserande med värdinnan som elegant gled mellan gästerna med kaffekopp i handen. På sommaren satt man i bersån och njöt av eftermiddagskaffet och sjöutsikten. Man tog stärkande promenader till Näsets udde och gamla havsbadet och klädde om sig till middag med bestämda platser i matsalen.

Våra ambitioner har varit att varsamt renovera till modern standard men att bevara charmen och atmosfären från gamla tider. Alla rum är olika och individuellt inredda med personlig karaktär och uppkallade efter personer som bott och verkat här under alla år. Ni kanske kommer att bo i operasångare Karl Wangs eller general William Booths rum.

Visita

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!