Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 055 st

Lady Hamilton Hotel

Pris per person från 1250:-

Enkelrum från 1250 kronor och Dubbelrum från 1850 kronor.

Lady Hamilton Hotel är ett genuint personligt, feminint och romantiskt hotell med ett fantastiskt läge bredvid Stockholms Slott i Gamla Stan. Härifrån finns det mesta inom bekvämt promenadavstånd. Hotellets charmiga personlighet hänger tydligt ihop med den fantastiska samling antikviteter i allmogestil som dekorerar både allmänna ytor och hotellrum. Allt du ser är delar av ägarfamiljen Bengtssons unika samling.

Det K-märkta hus som idag rymmer Lady Hamilton Hotel har faktiskt varit med ända sen Sten Stures den äldres tid, det vill säga 1470-talet. Från början var byggnaden som idag inhyser hotellet uppdelad på tre separata hus. De tre husen köptes så småningom av köpmannen Lorens Erdtman som gjorde om dem till en enda byggnad. 1975 köptes byggnaden av Majlis och Gunnar Bengtsson som byggde om huset till ett hotell.

I Lady Hamiltons källarvåning finns faktiskt en brunn från 1400-talet! På grund av den fick ägaren under 1700-talet brandförsäkringspremie reducerad. Idag används brunnen istället som avsvalkningspool för hotellets bastande gäster.

Vårt hotell är namngivet efter den berömda sjöhjälten Lord Nelsons vackra älskarinna, Lady Emma Hamilton.

Vägbeskrivning
Lady Hamilton ligger på Storkyrkogatan 5, granne med Stockholms Slott i Gamla Stan i Stockholm. Från Centralen går du söderut via Vasagatan/Centralbron eller Drottninggatan/Västerlånggatan. När du kommit över till Gamla Stan ser du slottet. Lady Hamilton ligger mitt emellan Slottet och gågatan Västerlånggatan. För närmare vägbeskrivning med bil. kontakta hotellet.

The Green KeyVisita

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!