Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 399 st

Victory Hotel

Pris per rum från 1290:-

Enkelrum från 1290 kronor och Dubbelrum från 1890 kronor.

Victory Hotel är ett välkomnande, personligt och exklusivt hotell med perfekt läge i charmiga Gamla Stan i Stockholm. De flesta av stans sevärdheter och attraktioner finns inom promenadavstånd, men faktum är att själva hotellet är en sevärdhet. Det innehåller nämligen en unik privat samling av marina antikviteter, passionerat utvalda av samlaren själv, hotellets grundare och ägare Gunnar Bengtsson.

I huset finns också fyndplatsen för Sveriges största silverskatt, Loheskatten, som hittades av fem arbetare en oktoberdag 1937. Samlingen innehöll 18 000 silvermynt tillsammans med ett stort antal silverpjäser och hade blivit nergrävd på 1700-talet. Dessa fynd kan idag beskådas på Kungliga Myntkabinettet och Stockholms Stadsmuseum.

Hotellet har restaurang Djuret, en gourmetrestaurang som serverar en cirkulär och hållbar upplevelse baserad på säsongens finaste råvaror från både land, hav och jord. Där finns också den komfortabla baren Tweed och vinbaren The Burgundy. På sommaren gör Djuret sommaruppehåll och istället öppnar barbeque-restaurangen Svinet på hotellets innergård.

Frukosten serveras i matsalen Leijontornet, som ligger i källarvalven och har resterna av ett av Stockholms medeltida försvarstorn införlivat i miljön.

Victory Hotel är flaggskeppet i familjen Bengtssons privata hotellkedja i Gamla Stan och är namngivet efter den engelske sjöhjälten Lord Nelsons skepp, HMS Victory.

SvanenVisita

Dela:

Körunda Golf & Konferenshotell
SCR
Vidbynäs Gård
Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
Kustvägen
SJ

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!