Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 078 st

Skatans Skärgårdspensionat

Skatan Skärgårdspensionat hittar du längs med kustvägen strax söder om Sundsvall i en fiskeby med namnet Skatan. I fiskebyn finner du rökeri, restaurang, bad, och så klart vårt pensionat.

I Skatan finner du en fantastisk miljö med både hav och skog runt knuten. Invid Sjöbodviken ligger röda sjöbodar som minner om den tid då fisket var den dominerande inkomsten för många bybor. I hjärtat av byn finns ett fiskrökeri med diverse läckerheter öppet maj-sept. Strax intill ligger Skatans Cafe & Restaurang.

Gästbrygga och hamnstuga med bastu m.m finns för gästande båtar.

Beroende av årstid finns olika aktiviteter i och runt Skatan. Med båt kan ni nå den härliga sandstranden Borgasand. Midsommar firas med musik vid rökeriet, dans vid majstången och festligheter vid cafeet. Grillkvällar ordnas vid cafeet ofta med trubadurer. En riktig höjdpunkt är vår lyskväll då hela byn och alla bryggor lyses upp av hundratals marshaller .då kan du sitta intill vattenbrynet på cafeet och njuta augustimörkret med en god måltid. Promenadstråken är många och varför inte prova de goda svampmarkerna. Dansbana med festplats finns att hyra för olika arrangemang. Föreningen Tomtarna ordnar också festkvällar där emellanåt. Vintertid lever vi ett lugnare liv men en riktigt gammeldags upplevelse är vår julmarknad som alltid lockar mycket folk. Vinterfiske är också populärt. Skidåkning finns det fina möjligheter för.

Om ni ska gifta er och letar efter ett speciellt ställe att tillbringa den magiska natten behöver ni inte leta längre.Vi vill gärna hjälpa er att göra detta tillfälle lite speciellt.Vi kan erbjuda olika paket för att det ska bli just som ni tänkt er. Sviten blir naturligtvis fint dekorerad och champagnen kan stå på kylning för att välkomna er. På balkongen med utsikt över Skatans inlopp kan vi servera en härlig frukost dagen efter. Eller varför inte välja en senare brunch tillsammans med era närmaste. Kontakta oss så är vi lyhörda för just dina önskemål.

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!