Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 073 st

Smålandsgårdens Gästgiveri

Skicka e-post

Smålandsgården

0390-300 14

G:a Brunnsvägen 8 Örserum
563 91 Gränna

Bara 8 km utanför Gränna, precis intill sjön Ören ligger Smålandsgården. Här kan du njuta av vällagad mat, bo i mysiga rum, och uppleva vacker natur. Inom ca en timmes bilkörning kommer du till många populära utflyktsmål som Astrid Lindgrens Värld, Kolmården och High Chaparall. Vilket gör Smålandsgården till en mittpunkt för semestrande gäster.

Vårt mål är: ”Att skapa en enkel och ombonad känsla där du som gäst blir en del av familjen och där närheten till vatten och natur ger din vistelse det lilla extra.”

Allt började med två företagsamma systrar från Göteborg, Anna och Ester Falck Persson. Strax efter sekelskiftet började Anna och Esther åka till Örserum för att bada och rekreera sig sommartid. Då var samhället Örserum en populär brunnsort. Systrarna uppskattade vattnets och naturens läkande effekt. Men framförallt var de glada att slippa det ständiga oljudet från Göteborgs alla spårvagnar.

Så småningom fick systrarna möjlighet att köpa tomten som är idag Smålandsgården. De satt igång med att bygga anläggningen. Huvudbyggnaden invigdes 1931. Både Anna och Esther gick bort under 40 talet och testamenterade bort anläggningen till Frälsningsarmén i syfte att rehabilitera reumatiker. Under många år drev sedan Frälsningsarmén anläggningen. 2013 tog Reumatikerförbundet över ägandet, men de valde att snabbt sälja anläggningen.

Familjen Lorentzon tog över Smålandsgården 1 juni 2013. Varsamt håller nu familjen Lorentzon, med Tamara och Joakim i spetsen, på att utveckla verksamheten mot turister, resanden, konferensgäster och lokalbor. Under 2013 och 2014 har bl a restaurangen snyggats till och kompletterats med en Bar och Reception, flera hotellrum och Dagrummet har renoverats och ett soldäck med en utejacuzzi har byggts.

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!