Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 110 st

Vadstena Klosterhotel

Bo mitt i ett levande klosterområde i Vadstena med sin medeltida historia vid Vätterns strand. Klosterområdet var centrum i medeltidens Vadstena och här fanns folkungapalatset, nunneklostret och munkklostret, med den stora klosterkyrkan emellan sig. Här viskar vindarna ännu om svunna tider med Birger Jarl, kung Valdemar och den heliga Birgitta.

Vadstena Klosterhotel är idag ett modernt weekend- och konferenshotell. Vår unika medeltida miljö har vi på bästa sätt tagit tillvara utan att tumma på bekvämlighet och kvalitet. Hotellet och Restaurant Munkklostret är inrymda i några av Sveriges äldsta byggnader; den Heliga Birgittas kloster från 1300-talet och Birger Jarls furstepalats från 1200-talet och Kungasalen som är från 1253. De tjocka väggarna och de höga kryssvalven skapar en bild av hur livet en gång var i klostret.

Vadstena har en fantastiskt välbevarad historia och omges av östgötsk natur och Vätterns klara vatten. Det finns många tillfällen för guidade turer eller strövtåg på egen hand för att utforska både historia och kultur. Vi har t.ex. många konstgallerier, underbar opera med Vadstena Akademien och teater som t.ex. Shakespeare på Gräsgården som spelas i utemiljö.

Den grönskande parken framför hotellet ger både sol och skugga för den som vill ha en avslappnad vistelse. Det finns också möjlighet till bad utanför hotellet eller i hamnparken mitt i Vadstena. Strandpromenaden längs med Vätterns strand leder dig på några minuter till Slottet och hamnen. Du passerar också Birgittasystrarnas kloster, som ligger mittemot hotellet.

Hotellet ligger nära till alla kulturella sevärdheter, restauranger och pittoresk shopping i Vadstenas centrum. Förutom den berömda Klosterkyrkan, Sankta Birgittas Klostermuseum, Mårten Skinnares hus, Hospitalsmuséet och Vadstena Slott finns också Leksaksmuseum, Pilgrimscentrum, golfbana, Landsarkiv samt vackra omgivningar som t.ex. Ombergs ekopark och fågelsjön Tåkern.

Vadstena Klosterhotel erbjuder weekendpaket och konferenser samt bröllops- och fest-arrangemang i en unik medeltida miljö. Genom att vi har varierande storlek och karaktär på lokaler och rum känner både mindre och större sällskap sig hemma hos oss. Vi har stor erfarenhet av att komponera festmåltider, övernattningar och andra arrangemang efter era speciella önskemål.

Restaurang Munkklostret och vår välsorterade vinkällare ligger i det gamla munkklostrets huvudbyggnad. Restaurangen gör allt för en minnesvärd smakupplevelse. Matsedeln går efter de genuina svenska smakerna som passar för årstiden, med allt från kräftor från Vättern till svamp från skogarna runt omkring Vadstena.

Tack vare våra olika byggnader så har vi möjlighet att tillgodose många gästers önskemål. Genuin klostermiljö, modernt boende, handikappvänligt, konferenslokaler i olika storlekar och med olika inredning. Varje gäst kan hitta sitt favoritrum hos oss då all rum har sin stil och atmosfär. Välkommen till vårt Klosterliv!

Countryside HotelsSvanenSvenska MötenVisita

Dela:

SCR
Vidbynäs Gård
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!