Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 110 st

Gold of Lapland

Beläget i Västerbotten,från fjäll till kust i det natursköna landskapet Lappland finner ni destinationen Gold of Lapland.

Hos oss skapar ni minnen för livet. Våra unika upplevelser kommer tillsamans med människorna ni möter och maten ni äter att skapa oförglömliga minnen.

Följ med på en äventyrlig resa genom historians vingslag. Möt smaken av den färska och världskända Kejsaren av alla ostar- Västerbottensosten. Med citat som ”Stor i orden men liten på jorden” kan vi stolt presentera Världens Längsta Linbana. Med sina 13,6km långa sträckning erbjuder den dig som besökare en unik upplevelse genom de norrländska skogarna med den levande utsikten över det vackra djur och naturrika landskapet.

Vildmarken finner du ett stenkast utanför din ytterdörr.
Oavsett om det är av intresse för jakt, fiske eller de fina vandringsmöjligheterna, så möts du som besökare av ett rikt liv i all enkelhet. Plocka dina egna råvaror så som bär och svamp. Håll tummarna för att få napp i någon av våra gnistrande vattendrag . Tillaga dem direkt på öppen eld och njut av måltiden med utsikt över bergen med dess mystik som ståtligt reser sig nedan den klarblå himmelen.

I Gold of Lapland vaknar du till ljudet av tystnaden och drömmen om att möta det nya äventyret blir till verklighet.

Är du intresserad av kultur finns en rad föremål, platser, utställningar och kulturbyggnader väl värda att besöka. Området har historiska anor inom de industriella där ni i exempelvis vid Bergrum Boliden gruv-och mineralmuseum kan ta del av regionens spännande gruvhistoria.

Ett minne för livet och en unik upplevelse i sitt slag. 90 meter under jorden, några mil norr om Lycksele i byn Kristineberg finner ni den numera världskända Underjordskyrkan Sankta Anna . Året var 1946 när en gruvarbetare fann den två meter höga kristusgestalten resa sig längs med bergväggen. Idag finner du endast ett fåtal meter från denna händelse Sankta Anna, Underjordskyrkan som idag fungerar som ett välkänt besöksmål och som har öppet för visningar sommarens alla dagar.

Välkommen till Gold of Lapland, där du som besökare finner de riktiga guldkornen på din semester

Europeiska regionala utvecklingsfondenGold of Lapland

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!