Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 055 st

Jakobgården

Hus med 6 bäddar och välutrustat kök, dusch och wc uthyres. Vi finns i byn Boheden i Överkalix kommun, vid Polcirkeln tio mil norr om Luleå.

Vackert och naturskönt beläget vid den stora sjön Djupträsket som är sammanlänkad med de oreglerade Kalixälven och Ängesån. Fina möjligheter till fiske, båtturer, bad, bärplockning, turåkning på skidor, vandringar. Naturen runt omkring är kuperad med många berg och rikligt med vattendrag.

Byn är belägen fyra kilometer från samhället Överkalix, Bränna. Där finns bygdens handelscentrum och annan service. Till Boheden åker man med färja från ungefär slutet på april till och med november. Vintertid finns en av Vägverket iordningställd isväg.

Sevärdheter i kommunen är exempelvis de otämjda vattenfallen Linafallet och Jockfallet, där bland annat laxfisket är dragplåster. Andra platser värda ett besök är matserveringen på den före detta galgbacken Vippabacken vid E 10 och Kalix älv, samt den unika hembygdsgården Martingården i Nybyn.

Vägbeskrivning
Tio mil norr om Luleå, E4 mot Töre, E 10 därifrån, sedan avtagsväg in mot Överkalix. Jakobgården ligger i Boheden 4 km utanför Överkalix centralort Bränna.

På sommarhalvåret åker man färja den sista kilometer in till byn, och på vinter finns en isväg.

Lantbrukarnas Riksförbund

Dela:

SCR
The Viking Museum

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!