Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 707 st

Njarka Sameläger

På en udde i Häggsjön i Åre kommun ligger Narka sameläger. Renar strövar fritt bland kåtorna och i den glesa skogen. Njarka är sydsamiska och betyder udde. Det är en fridfull plats, och samer har alltid sökt sig till ställen med en stor harmoni.

Vi som driver Njarka heter Maud och Mattias Mattsson. I samelägret vill vi berätta om vår kultur, och samtidigt skapa ett komplement till renskötseln. I Njarka ska allt kännas äkta. Vi står inte i samedräkt och tar emot, utan vill visa samernas näringar som de är idag. Du kommer hem till vår vardag och det känns kanske som en helt ny värld för dig. Med allt från lassokastning till bakning av glödkakor.

Den åttkantiga högtidskåtan Jarnge är samelägrets centrum. Det finns också en bostadskåta i torv. Vid elden blir det varmt och här får berättelserna liv. Att sitta i en kåta är demokratiskt. Alla besökare blir lika viktiga och det finns inga hörn att gömma sig i. I kåtan sitter man öga mot öga, och det blir en fin gemenskap.

Vi bygger nya boendekåtor på udden för besökare som vill stanna lite längre. För dig som kanske vill ta en lång fisketur. När solen går ner över sjön tänder du eld i kåtans kamin. Då har vardagens stress för länge sedan försvunnit.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Trillevallens Högfjällshotell
SCR
Snälltåget
Vikingaliv
Körunda Golf & Konferenshotell
Äventyrsbanan Stockholm

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!