Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 519 st

Essunga Upplevelser

Essunga Upplevelser

Småskaligheten är vår styrka – I Essunga kommun är det nära till allt! Med den strategiska placeringen mitt i Västsverige finns ett 20-tal kommuner, flera högskolor och omkring 1,5 miljoner människor inom en radie om 5-10 mil.

Den artrika ån Nossan rinner som ett blått band genom det frodiga kulturlandskapet. Här finns också en hänförande natur, rikt kulturarv och en levande landsbygd med ett omfattande och aktivt kultur- och föreningsliv.

Centralorten Nossebro kan stoltsera med Sveriges största månadsmarknad. Ända sedan 1903 har knallarna återkommit sista onsdagen i varje månad. Över 100 000 besökare fyndar årligen bland kläder, blommor, korv, husgeråd, grönsaker och mycket mer.

Retro Nossebro är den populära retrosatsning med exteriörer och interiörer från 50-, 60- och 70-talen omfattar till exempel den tidstypiska trerummaren ”Andra våningen”, den elektriska affären som är bevarad från 1969, brandtornet, stationshuset, biografen, kaféer. Här äger Nossebro Motorlördag rum första lördagen i Juni:

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Snälltåget
Körunda Golf & Konferenshotell
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!