Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Välkomna till Gudhem

"Det vackraste av alla klosternamn hade ett kloster som låg i den södra delen av Västra Götaland. Gudhem hette det..." Ur Tempelriddaren

Välkomna till Gudhem och klosterruinen
Gudhems kloster var under under medeltiden en betydande plats såväl andligt, politiskt, kulturellt som ett ekonomiskt centrum. Klostret var en viktig förmedlare av kunskap, lärdom och nya idéer som gagnade det framväxande svenska riket. Enligt böckerna om Arn var det här i Gudhems kloster som Cecilia fick sitta i 20 år efter att ha haft intimt umgänge med Arn Magnusson. Kulisserna från filmen om Arn, kommer att visas för allmänheten under 2008 i Gudhem. Vi vill idag att Gudhem skall vara en källa för kunskap och lärande om vår rika medeltids historia. Kom och vandra i klosterruinen där nunnornas mässor och sånger en gång manade till stillhet.

Det finns också utmärkta stigar att vandra på mellan Gudhem och Varnhem. Gudhem är beläget ca 1 mil norr om Falköping och 2 mil söder om Skara och Hornborgasjön, där tranorna dansar om våren.

Här finns ett café, ett gästhem, ett museum, klosterruinen och Stenhallen, Klosterträdgården samt Församlingskyrkan.

Kontakta oss för bokning av kaffe/luncher för grupper samt bokning av rum i Gudhem.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!