Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Gene fornby

Skicka e-post

Gene fornby

0660-886 00

Bäckagården, Genesmon 115
892 43 Domsjö

Gene fornby är en rekonstruerad järnåldersgård invid den natursköna Bäckfjärden, ca 5 km söder om Örnsköldsvik. För ca 2000 år sedan bodde här en hövding och hans familj som försörjde sig som jordbrukare, fiskare och hantverkare. Den rekonstruerade gården består idag av ett långhus, en smedja, en kornlada och en vävgrop, och här bedrivs både turistisk och pedagogisk verksamhet året runt under ledorden ”Höga Kustens Levande Forntid”.

Gene fornby är en utmärkt plats för er som är intresserade av kulturhistoria och vill uppleva något helt annorlunda. Den vackra naturen kring med tallmo och hav gör dessutom Gene fornby till en mycket rofylld och härlig plats för den som söker lugnet. Vid gården finns dessutom en långgrund badstrand, fiskemöjligheter och i omgivningarna fina promenadstigar över Genesmon vid inre Bäckfjärden.

På Gene fornby tas ni omhand av järnålderklädda guider, tillika medlemmar av hövdingafamiljen, och upplevelser som rollspel och berättelser blir en naturlig del av ert besök.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Snälltåget
MTRX 20
Äventyrsbanan Stockholm

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!