Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 141 st

Skansen

Skicka e-post

Skansen

08-442 80 00

Djurgårdsslätten 49-51
100 12 Stockholm

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat redan 1891. Här kan du vandra genom fem seklers Sverige, från samevistet i norr till Skånegården i söder på 300 000 kvm av levande historia. Känn historiens vingslag i de kulturhistoriska husen och gårdarna, där sysslor som att karda, spinna, väva, laga mat och baka utförs av människor klädda i tidstypiska kläder. I trädgårdar och täppor runt husen frodas blommor, frukt och grönsaker.

Ta med barnen till Lill-Skansen för lek, barnteater hela sommaren eller klappa getter och lär er om smådjur. Lämna napparna till Skansens katter i nappmaskinen.

I stadskvarteren från 1850-talet trängs hantverkarnas verkstäder längs kullerstensgatan. Träffa nordiska vilda djur som björn, varg, järv, älg och lo på Skansen - Stockholms enda djurpark. På traditionellt sätt firas här årets högtider, helgdagar och fester som valborg, Sveriges nationaldag, midsommar, lucia, jul och nyår. Skansen lever med i årstiderna som man gjorde förr, med sådd, slåtter och skörd. Med hänförande utsikt över Stockholm avnjuter du en måltid på någon av de trevliga restaurangerna eller caféerna. I museibutiken säljs traditionellt hantverk och ny svensk design.

En unik blandning av samtida nöje, gamla tider, vilda djur och vackra trädgårdar. Uppe på berget mitt i Stockholm firar vi årets alla högtider. Vi startar med Nyårsfirandet och julgransplundring, sen följer sportlov, påsk, midsommar, Höstmarknad och höstlov med temat Folktro och Magi för att avslutas med att julen är allra bäst hos oss. Andra högtidsstunder är när vi sjunger allsång, har Barnens Allsång, Körklang, Jazzmåndagar eller dansar till storband, tango eller dansbandsmusik under sommaren.

Skansen håller öppet varje dag - året runt.

Vägbeskrivning
Buss 67. Färja fr Slussen eller Hammarby sjöstad. Spårvagn från city

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!