Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 300 st

Försvarsmuseum Boden

Pris per vuxen 60:-

Barn och ungdomar (7-19 år): 40:- Barn 0-6: Gratis Familje-, årskort samt grupprabatter finns.

Vilken roll hade Sverige i världspolitiken under orostid och fredstid? Försvarsmuseet sätter in det svenska försvaret i ett större perspektiv. Resan går från den stora mobiliseringen under första världskriget, en lugn mellankrigstid, andra världskriget och kalla kriget till ett lugnare närområde där det svenska försvarets uppgifter omprioriteras för att kunna användas i fredsbevarande insatser på alla kontinenter.

Som besökare gör du en resa i tid och rum. Försvarsmuseet följer en tidsaxel, gör nedslag i historien och visar det som påverkat utformningen av den svenska försvarspolitiken under 1900-talet. Tidsaxeln börjar på plan ett och fortsätter på plan två. Via skywalken i det inglasade caféet slussas du in i nästa byggnad.
Missa inte utsiktspunkten där du kan blicka upp på Rödbergsfortet som var en viktig del i Bodens fästning. Med interaktiva utställningar som kan byggas om och utvecklas, är försvarsmuseet i allra högsta grad ett modern museum.

Vår populära barnutställning "Rörelse" är tillbaka med båda nya utmaningar och gamla favoriter i repris. Pågår till 15 september.

Sveriges Militärhistoriska Arv

Dela:

SCR
Snälltåget
Kustvägen
SJ
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Äventyrsbanan Stockholm

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!