Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 100 st

Rian designmuseum

Pris per person 40:-

Rian drivs av Falkenbergs kommun och arbetar både med design, konst och kulturhistoria. I museibyggnaden på Skepparesträtet 2 vid Ätran visar vi tillfälliga utställningar med design, konsthantverk, mode och arkitektur. Här kan du också låna smycken i det unika projektet Smyckoteket.

I närheten av museet finns två kulturhistoriska stadsgårdar, Hindströmsgården och Sjöbergsgården. De utgör hjärtat i den kulturhistoriska basutställningen Stadens nycklar, som framförallt riktar sig till skolorna. Under sommartid hålls gårdarnas trädgårdar öppna för allmänheten och erbjuder en lugn och vilsam atmosfär. Till Stadens nycklar hör också en samling kulturhistoriska skyltar i Falkenbergs gamla stadskärna. Under sommaren är även Falkenbergs hembygdsmuseum öppet, med stora samlingar föremål från förr.

Runtom i Falkenberg finns ett stort antal offentliga konstverk, bland annat av Per Kirkeby, Stig Blomberg, Jennifer Forsberg och Klara Kristalova. På Rian kan du hämta en gratis broschyr över konsten och gå på en egen skulpturvandring. På Rian finns också det populära caféet Swerl Coffee som bland annat erbjuder bönor från eget rosteri.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!