Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 234 st

Rian

Pris per person 50:-

Skicka e-post

Rian

0346-88 61 25

Skepparesträtet 2
311 74 Falkenberg

Rian drivs av Falkenbergs kommun och arbetar både med design, konst och kulturhistoria. I museibyggnaden på Skepparesträtet 2 vid Ätran visar vi tillfälliga utställningar med design, konsthantverk, mode och arkitektur. Här kan du också låna smycken i det unika projektet Smyckoteket.

I närheten av museet finns två kulturhistoriska stadsgårdar, Hindströmsgården och Sjöbergsgården. De utgör hjärtat i den kulturhistoriska basutställningen Stadens nycklar, som framförallt riktar sig till skolorna. Under sommartid hålls gårdarnas trädgårdar öppna och erbjuder en lugn och vilsam atmosfär. Till Stadens nycklar hör också en samling kulturhistoriska skyltar i Falkenbergs gamla stadskärna, som berättar om stadslivet förr i tiden.

Runtom i Falkenberg finns också ett stort antal offentliga konstverk, bland annat av Per Kirkeby, Stig Blomberg och Klara Kristalova. Konstverken ägs av Falkenbergs kommun och förvaltas av Rian tillsammans med den del av konstsamlingen som är placerad i kommunala kontor och andra byggnader.

Dela:

SCR
Kustvägen
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Äventyrsbanan Stockholm
Körunda Golf & Konferenshotell
MTRX 20

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!