Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 455 st

Länsmuseet Gävleborg

Man ska ju inte skryta, men på Länsmuseet Gävleborg finns en av Sveriges finaste konstsamlingar. Svenska målningar och skulpturer från 1600-talet fram till idag. Carl Larsson, Vera Nilsson eller Cajsa von Zeipel, har du hört talas om dem?

Arkeologi är alltid spännande. Kanske har vi Sveriges äldsta tuggummi? Gammalt är det i alla fall, från stenåldern rent av. Havet i öster och skogen i väster. De två har alltid utgjort förutsättningarna för människorna i Gävleborg.

Länsmuseet berättar om hela länets kultur och historia. Samlingarna är enorma och en hel del kan man se på Digitalt museum. Något som sticker ut är kanske den kultförklarade keramiken från Bo Fajans och Gävle porslin. Ett paradis för den retrointresserade.

Museibyggnaden ligger i Gävle, men program och vandringsutställningar reser runt i länet. Nästan var som helst kan också museets arkeologer dyka upp - eller ner. De undersöker lämningar som tidigare gävleborgsbor har lämnat efter sig. Det kan vara stenåldersboplatser, samiska lämningar eller järnugnar från vikingatiden.

Andra som far omkring är byggnadsantikvarierna. Det är en fin titel på de som är experter på gamla hus och platser. Man ska vara rädd om kulturarvet.

För varje år som går lär vi oss mer och mer om Gävleborg och gävleborgarna.

Här kan du se utställningar, gå på visningar, föredrag och slöjdkafé, delta i lovaktiviteter och lördagsateljé. Vi har museibutik och kafé.

Länsmuseet Gävleborg är helt fantastiskt.

Fri entré!
Välkommen!

Dela:

SCR
Snälltåget
Kustvägen
SJ
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Vikingaliv

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!