Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 459 st

Aeroseum

Pris per vuxen 90:-

Barn 4-16 år: 50 kr Familj 2 vuxna, 2 barn: 200 kr Även årskort. OBS andra priser kan gälla vid evenemang.

Skicka e-post

Aeroseum

031-55 83 00

Säve Depå, Holmvägen 100
417 46 Göteborg

Aeroseum är ett världsunikt besöksmål. En tidigare topphemlig berganläggning omvandlas till ett upplevelsecenter om flyg och rymdfart. Aeroseum är format kring den berghangar som byggdes under kalla kriget för flygflottiljen F 9 i Säve. Den 22 000 kvadratmeter stora anläggningen skulle skydda flygvapnets jaktplan mot anfall med kärnvapen. Idag är den underjordiska berghangaren en kombination av museum, upplevelsecenter och konferensanläggning.

Aeroseum är ett upplevelsebaserat aktivitetscenter där besökaren kan uppleva den speciella miljön och känslan av flygning. Man får se historiska svenska stridsflygplan som Draken, Lansen och Viggen, men också civila flygplan. Det finns möjlighet att provsitta både jaktplan och helikoptrar eller prova att flyga i simulator. Renovering av historiska flygplan och byggande av modeller sker inför publik.

Möten, evenemang och gruppaktiviteter kan arrangeras i en unik miljö. Aeroseum arrangerar Sveriges största årliga flygdagar - Göteborg Aero Show. 2013 gick dessa av stapeln 8-9 juni.

Aeroseum är öppet för allmänheten året om.

Vägbeskrivning
Avfart Säve Depå från Norrleden/Hisingsleden. Buss 35 till hållplats Granhäll.

Sveriges Militärhistoriska Arv

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Körunda Golf & Konferenshotell
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!