Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 721 st

Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs konstmuseum har alltid varit ett samtidsmuseum i den meningen att museet i huvudsak samlat det som i sin tid varit och är den samtida konsten. Museet har en nordisk profil och här kan du se världens främsta samling av nordisk konst kring sekelskiftet 1900. Samlingen innehåller även äldre och modern västerländsk konst med verk i internationell toppklass av konstnärer som Rembrandt, Pablo Picasso, Henry Moore och Louise Nevelson.

Göteborgs konstmuseum invigdes 1925 i byggnaden vid Götaplatsen. Det är en mäktig byggnad som bjuder på en magnifik utsikt över Avenyn från de sju valven.

Förutom sin samling och aktuella utställningar erbjuder museet ett brett program med familjeaktiviteter, föreläsningar, workshops och visningar. I museibutiken hittar du böcker och design för alla åldrar och på restaurangen Mr. P kan du äta välkomponerade rätter i olika storlek.

Vägbeskrivning
Buss 18, 52 och 55 till Götaplatsen. Spårvagn 4 och 5 till Berzeliigatan.

Mer om samlingen på Göteborgs konstmuseum

Här kan du vandra genom sex århundraden - från 1400-talet till idag. Det som gör museet unikt är de nordiska samlingarna. En höjdpunkt är decennierna kring förra sekelskiftet, en epok som blivit känd för det nordiska ljuset. Här finns berömda verk av Richard Bergh, Albert Edelfelt, Ernst Josephson, Christian Krohg, P.S. Krøyer, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch, Anders Zorn m.fl. Många av dem hänger i Fürstenbergska galleriet som visas i tidstrogen miljö.

I ett särskilt rum finns verk av Ivar Arosenius och hans krets, som levde bohemliv i Göteborg åren efter sekelskiftet. Hos göteborgskoloristerna möter vi färgens poesi och uttryckskraft. Ur museets internationella samlingar visas 1600-tal med Rubens, Rembrandt, och i den franska avdelningen visas mästerverk av Monet, Picasso, Léger och Chagall. I moderna avdelningen finns framför allt ett rikt urval av verk av vår tids nordiska konstnärer.

Dela:

SCR
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!