Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 075 st

Åbergs Museum

Pris per person från 70:-

...ett utflyktsmål för hela familjen. I konsthallen visas samlingar med serieinspirerad konst av konstnärer som Andy Warhol, Claes Oldenburg, Jim Dine, Robert Rauchenberg och Pablo Picasso, serieoriginal av de främsta serietecknarna genom tiderna och en av världens främsta samlingar av antika Disneyföremål. Där finns även världens minsta och enda Stig-Helmermuseum med rekvisita och bilder från de populära filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer. Barnen letar former i tavlorna eller gör konstfrågesport OM de inte direkt springer in och leker i Trazan 3-våningskoja.

Här finns en presentbutik och i den mysiga restaurangen äter man och fikar gott. Maten kännetecknas främst som husmanskost men även med enklare rätter som räksallad och bakpotatis.
Det finns en härlig uteservering och en jättefin lekplats i anslutning till museet med inspiration av Trazan & Banarne. Temat i parken är bananer. Här finns bland annat en 16 meter lång banan att klättra på, en rutschbanan, bananbåt, banansandlåda och banangungor. I gräset finns zebror och ko-bror.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
The Viking Museum
SCR
Snälltåget
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!