Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 089 st

Skoklosters slott

Skoklosters slott är ett av världens främsta barockslott och ligger i naturskön miljö vid Mälarens strand, nära Arlanda. Besök slottet på egen hand! En trappa upp i Wrangel- och Brahevåningarna finns museivärdar, stiligt klädda i tidstypiska kläder, redo att svara på frågor. Eller följ med på en guidad tur som fortsätter upp på fler våningsplan med bland annat den Ofullbordade salen och Wrangels rustkammare. Här finns även den kända målningen "Vertumnus, årstidernas gud" av Giuseppe Arcimboldo, ofta utlånad till museer runt om i världen. Audioguide på svenska och engelska.
I slottscaféet serveras nybakat kaffebröd och luncher, välj mellan att sitta inne i det gamla köket under 1600-talsvalven eller i lindarnas skugga med utsikt över Mälaren.
Butiken erbjuder vykort, souvenirer, smycken och andra vackra ting.
Skoklosters slott håller öppet helger i maj och september samt under hela juni-augusti. Vi håller också öppet vid skollov och inför jul. Övrig tid är slottet öppet för bokade grupper.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
The Viking Museum
SCR
Snälltåget
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!