Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 761 st

Garnisons- och luftvärnsmuseet med 91:an

Pris per vuxen 40:-

Barn o ungdom 0-19 år fri entré. Student (CSN-kort) 20 kr Ålderspensionär (65 år) 20 kr Endast kontant betalning.

Garnisonsmuseet invigdes hösten 2007 i Soldathemmet intill regementsområdet. Museet visar förbandens i Halmstad (I16, Lv6, F13 samt skolor) historia.
Seriefiguren 91:an Karlsson är en av museets höjdpunkter. Seriens skapare, Rudolf Pettersson gjorde sin värnplikt på Hallands regemente under 1930-talet och regementet och dess befäl har blivit förebilder i historierna om ”91:an”. Rudolf Pettersson skänkte ett stort antal originalteckningar till museet där de visas tillsammans med många andra föremål.

Utöver de traditionella samlingarna har museet i övrigt fokuserat på en utställning från Finska vinterkriget och fortsättningskriget, en om militärmusiken i Halmstad och en om generalen Bror Birger Mörcke och hans handskrivna reseskildringar.

Armémuseums samling av luftvärnspjäser lyder under museet och förvaras i förråd på Skedala hed fem kilometer öster om Halmstad. Där kan man bl a se världens största luftvärnskanon som bara tillverkades i ett exemplar. För närvarande visas samlingen bara mot beställning.

Sveriges Militärhistoriska Arv

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!