Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 457 st

Kristinehamns Konstmuseum

Kristinehamns konstmuseum är inrymd i en gammal panncentral i stadsdelen Marieberg med utsikt över Vänerns glittrande vatten och härliga promenadstråk. Området ligger ca 3 km nordväst om stadens centrum.

Konstmuseet har visat utställningar med storheter som Pablo Picasso, Henri Matisse, Alvar Alto, Stina Wollter och Sara Danius. Museet arbetar främst med att visa konstnärskap från den idag aktuella konstscenen. Tillsammans med museets vänförening delas också ett årligt stipendium ut där oetablerade konstnärer får möjlighet att visa sitt konstnärskap.

Museet har en konstsamling med fokus på verk skapade av konstnärer med anknytning till regionen. En stor del av samlingen utgörs av donationer av konstnärerna Bengt Olson och Stig Olson. Bengt Olson (1930-) är bosatt i Paris och känd för sina utsmyckningar av offentliga byggnader i Paris. Konstnären Stig Olson (1936-2016) var bosatt och verksam i Kristinehamn och finns representerad på de flesta betydelsefulla museer i Sverige.

Utöver utställningarna är det pedagogiska arbetet en viktig del av verksamheten. Runt varje utställning skapas ett program med utställningsintroduktioner, audioguide, guidade visningar för både skolklasser och allmänheten, skapande aktiviteter för alla åldrar, föredrag och kurser.

I museets butik finns ett spännande och varierat utbud av bland annat handgjorda smycken, konsthantverk och grafik med lokal anknytning. Restaurang Panncentralen italienskt möte hittar du i byggnadens södra del med utsikt över Vänern. Här får du god vällagad mat, där bra råvaror och personlig service står i fokus.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Körunda Golf & Konferenshotell
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!