Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 655 st

Kristinehamns Konstmuseum

Ett konstmuseum för alla
Kristinehamns konstmuseum är ett ungt museum för modern och samtida konst. Museet är en mötesplats där besökarens upplevelse står i centrum. Kristinehamns konstmuseum är ett konstmuseum för alla.

Vacker miljö
Kristinehamns konstmuseum är beläget på Marieberg, ett naturskönt område vid Vänerns strand. Verksamheten bedrivs i en renoverad före detta panncentral samt i en angränsande byggnad kallad Kvadraten.

Utställningar
Utställningarna är museets kärna. Här presenteras ett mångsidigt utbud med internationell, svensk och värmländsk konst. Det finns plats för både det "lättsmälta" och det "djuplodande". Pedagogiken är ett viktigt verktyg. Ambitionen är att väcka intresse för konst och stimulera besökarens egna reflektioner.

De tillfälliga utställningarna presenteras i två olika avdelningar: en stor hall samt det mindre rummet PS! som är ett rum där konstnärer med kort varsel kan visa ett enda verk, redovisa konstprojekt eller reagera på händelser i samhället. Museet har dessutom en basutställning som visar konst med koppling till orten. Utställningen utgår från museets samlingar och hängs om en gång per år. Här visas verk av bland andra Bengt Olson, Stig Olson och Lennart Nilsson.

Café
I caféet kan gästerna smälta intrycken och ladda batterierna över en kopp kaffe med dopp. Här serveras även lättare luncher.

Butik
I butiken finns ett noga utvalt sortiment av konstböcker och utställningskataloger. Här finns även pappersvaror såsom konstkort, affischer och skrivböcker samt designade produkter och konsthantverk i urval.

Konferens
I biblioteket finns moderna konferensmöjligheter för mindre grupper. Konferera i en avspänd och inspirerande miljö - kombinera gärna med en visning!

Konstverkstan
I Konstverkstan finns möjlighet till skapande verksamhet för både barn och vuxna. Verkstan står oftast öppen besök under museets öppettid. Här finns färger och penslar och en liten enkel utställning av besökarnas egna målningar. Grupper tas emot av museets pedagog efter bokning.

Programverksamhet
I samband med utställningarna arrangerar museet olika typer av program, allt från föreläsningar till konserter.

Visningar
Grupper kan boka visningar av samtliga utställningar. Vid särskilda önskemål ordnar museet gärna ett skräddarsytt koncept.

Konstdetektiven
För de yngre finns möjlighet att uppleva museet (både tillfälliga utställningar och basutställningen) i sällskap med "Konstdetektiven". Det är ett blad med frågor och uppgifter där det gäller att klura, rita och fantisera snarare än att leta reda på fakta.

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!