Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Millesgården

Millesgården ligger högt beläget på Lidingö i en terrasserad skulpturpark med fontäner och blomsterplanteringar och med en vidsträckt utsikt över Stockholm.  I Konsthallen visas tillfälliga utställningar. Sommaren 2020 visar vi TOULOUSE-LAUTREC & vännerna i Montmartre och under hösten Vivienne Westwood – PUNK & GLAMOUR.
Njut av Carl och Olga Milles konstnärshem, av deras antiksamling och Annes hus. I Annes hus bodde paret Milles om somrarna 1951-55. Villan är inredd med Josef Franks möbler och textilier av Estrid Ericson, grundare av firman Svenskt Tenn.
Millesgårdens museibutik har ett brett sortiment av varor. Både vår egen produktion med koppling till Carl Milles och hans konst samt presenter.

Millesgården Lanthandels café och restaurang ligger på en av de många terrasserna i skulpturparken. Här serveras luncher och hembakade läckerheter till kaffe eller te och vill du ta ett glas vin till maten har de fullständiga rättigheter. På magiska Millesgården kan du spendera hela dagen!

Alla foton av Yanan Li.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
SCR
Snälltåget
Vidbynäs Gård
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!