Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 334 st

Millesgården

Millesgården, museum och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm, erbjuder konst- och kulturupplevelser av internationell klass. Skulpturparken med porlande fontäner och blomsterprydda terrassanläggningar utgör en unik miljö för såväl avkoppling som kulturupplevelser.

Carl Milles började bygga Millesgården 1908 som ett hem med ateljéer till sig och hustrun, konstnären Olga Milles. Millesgården består idag av flera delar. Konstnärshemmet med ateljéer och konstsamlingar, där en av Sveriges finaste antiksamlingar ingår, är anläggningens hjärta och den plats där Carl och Olga Milles levde under 10- och 20-talet. I den stora skulpturparken med utsikt över Värtan finns Carl Milles skulpturer, många fontäner och en blommande trädgård. I Konsthallen visas ca tre utställningar per år och där finns också en välsorterad museibutik som bland annat säljer den kända Milleskrukan och ett urval miniatyrer av Carl Milles skulpturer. Caféet Millesgården Lanthandel, inrymt i den gamla trädgårdsmästarbostaden, drivs av tre kockar, har fullständiga rättigheter och serverar luncher, kaffe och hembakade specialiteter. Dessutom finns Annes Hus med inredningar av Estrid Ericsson och Josef Frank.

Med konsten som en ständig källa till inspiration och nytänkande är Millesgården en plats där alla kan finna sin blandning av upplevelse, kunskap och rekreation.

Se hemsidan för aktuellt program.

Öppet
15 maj-30 september dagligen 11-17, 1 okt-14 maj tis-sön 12-17.

Vägbeskrivning
T-bana till Ropsten, sedan buss 201, 202, 204-206 eller 212 till Torsvik. Från Ropsten går också Lidingötåget. Avstigning Torsvik eller Baggeby.

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
Skansen
Äventyrsbanan Stockholm
Körunda Golf & Konferenshotell
Kustvägen
SJ
SCR

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!