Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 106 st

Flygmuseet F 21

Pris per person 80:-

Ungdom (10 - 15 år) 40 kr Flygsimulatorn 20 minuter: 100 kr

Flygmuseet F 21 ligger strax utanför vakten till Norrbottens flygflottilj F 21. Utställningarna här beskriver luftförsvaret av Övre Norrland från början av 1940-talet med landsdelens ofta extrema klimat och speglar ett brett spektrum olika skeden i F 21:s historia.

Inomhusutställningen visar utvecklingen i tioårsintervaller med föremål och fotografier från de flesta avdelningar, som fanns på ett flygförband inklusive luftbevakningen.

Museet har också fyra specialutställningar:
1. F 19, den svenska frivilliga flygflottiljens insatser i Finland under vinterkriget 1939-40. 2. Operation Balchen där amerikanskt transportflyg undsatte Nordnorge med trupp och materiel. 3. ”Nödlandningar” och haverier i Norrbotten under andra världskriget 1939-1945. 4. Om Kalla kriget och dess påverkan på försvaret och F 21.

Flera av de flygplan och helikoptrar som nyttjats vid flottiljen visas i Lundbergshallen och utanför Flygmuseet tillsammans med räddningsfordon, radarstationer och luftbevakningstorn.

Vår Jakt-Viggensimulator ger Dig en häftig och verklighetstrogen flygupplevelse. Prova på att starta, hantera flygplanet i luften och landa på ”riktigt”.

För grupper finns möjlighet att boka museibesök och/eller simulatorflygning utanför ordinarie öppethållandetider.

Se www.flygmuseetf21.se för info om öppettider.

Sveriges Militärhistoriska Arv

Dela:

SCR
Sommarbanner Snälltåget
Vikingaliv
Snälltåget
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!