Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 135 st

Arbetets museum

Pris per person från 345:-

Pris för halvdagskonferens inkl. lokal, för- eller eftermiddagskaffe, lunch, frukt, vatten och konferensgodis. Att besöka museet är alltid gratis! Välkomna!

Arbetets museum är en nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor. Vi vill hellre väcka frågor än ge enkla svar. Vi vill inspirera till egna tankar, funderingar och diskussioner. Vi vill också låta många olika röster komma till tals.

Arbetets museum är ett samtidsmuseum med fokus på arbete och arbetsliv. Vår utgångspunkt är att varje människas liv är värt att berätta om i ord och bild. Vårt kärnvärde alla människors lika värde styr planeringen i allt vårt arbete – från projektidéer till visningar för skolklasser och allmänhet. Våra utställningar, seminarier och programverksamhet utgår från ledorden arbete, genus, klass, makt, generation och etnicitet.
Vårt arbetssätt bygger på samverkan över traditionella gränser där vetenskaplig dokumentation, konstnärlig gestaltning och samhällsdebatt förenas. Till de större projekten knyter vi forskare, konstnärer och organisationer med uppdrag att belysa kvinnors och mäns erfarenheter, från livet i allmänhet och arbetslivet i synnerhet. I våra arkiv finns ett rikt material av minnesinsamlingar och dokumentationsprojekt – över 2600 intervjuer, berättelser och fotodokumentationer har vi samlat in sedan museet öppnade 1991.

Arbetets museum är en stiftelse med LO, TCO, ABF, KF och Sensus studieförbund som huvudmän. Driften bekostas av statliga bidrag, projektmedel från stiftelser och organisationer, kommersiell verksamhet som konferensverksamhet, butik, restaurang och café, samt genom att LO och KF upplåter museifastigheten för vår verksamhet.

VÅRA UTSTÄLLNINGAR
Arbetets museum är ett ovanligt museum. Vi samlar nämligen inte på föremål – utan på personers minnen och historier. Om dessa berättar vi sedan i ord och bild. Våra utställningar handlar om arbete och vardagsliv, industrisamhällets kulturarv och det mångkulturella samhället. Vi tar ofta upp frågor om manligt och kvinnligt, demokrati och mänskliga rättigheter. Ett av våra specialområden är dokumentärfotografi, och varje år visas cirka 10 fotoutställningar på museet.

NÅGOT FÖR ALLA
På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar. Varje dag kan små och stora barn delta i Museideckarna, en upptäcktsfärd där barnen får hjälpa vår maskot Myran att hitta sina borttappade bilder med hjälp av ledtrådar. På helger och lov har vi extra aktiviteter för barn, till exempel så kan barn och vuxna skapa tillsammans i vår kreativa verkstad på plan 5. Vi har också debatter och kulturkvällar, samt anordnar seminarier och konferenser.

HUNGRIG ELLER SHOPPINGSUGEN?
I huset hittar du både Restaurang VY med Norrköpings bästa utsikt, där du kan äta lunchbuffé varje vardag, samt Espresso House som serverar fika och lättare maträtter. Passa också på att kika in i museets egen butik, som säljer allt från små roliga leksaker till smarta köksprylar och svenska designklassiker.

Varmt välkommen!

Dela:

Sommarbanner Snälltåget
SCR
Snälltåget
Vikingaliv
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!